Verdienstelijk gelijkspel Limmen 1 tegen Assendelft 1

Limmen – Geen competitiewedstrijd afgelopen zondag voor Limmen 1. De KNVB had het vastgestelde programma voor de standaardteams gecanceld vanwege de coronamaatregelen, waardoor het niet mogelijk was om afgelopen week te trainen na 17.00 uur. Geoefend werd er wel op 5 december door het vlaggenschip van vv Limmen.

Door Sem Wokke

Op sportpark De Delfthoek in Assendelft werd aangetreden tegen zondag-eersteklasser Assendelft 1. De ploeg van trainer Lars Keppel deelt momenteel de derde plaats op de ranglijst en heeft zelfs vooruitzicht om de eerste periodetitel te veroveren als de inhaalwedstrijd tegen Hoofddorp in een overwinning zal worden omgezet.

Op het mooie kunstgrasveld startte Limmen, dat een aantal spelers miste, direct sterk. Het was Nino Peemen die binnen twee minuten de score had kunnen openen, maar oog in oog met de Assendelft-doelman deponeerde hij de bal net naast het doel. Amper twee minuten later was het aan de andere kant wel direct raak na een snelle aanval. Limmen-goalie Jesse Glorie was kansloos  op de perfect ingeschoten bal. Het spel golfde over en weer met kansen en mogelijkheden aan beide kanten, waarbij Jesse Glorie zich ook een aantal keren liet onderscheiden met mooie reddingen.

Gelijkmaker

Een mooie voorzet van middenvelder Jaap Menick werd met een perfecte kopbal afgerond door Jacco de Jong, die daarmee de gelijkmaker voor zijn ploeg op het scorebord liet noteren. Met de snelle Assendelft-spitsen werden in het laatste kwartier mooie aanvallen opgezet die ook nog eens twee maal doeltreffend werden afgerond, zodat we met een 3-1 achterstand de rust ingingen. Met Dave Docter en de 17-jarige Mees Duinmeijer in de tweede helft aan de start, kwam er nieuw elan binnen de ploeg van Limmen.

Niet veel later verschenen ook de O19-1-spelers Thierry Beentjes en Bram Tijsen binnen de lijnen. Limmen zette nu volop druk en liet ook oogstrelende combinaties zien. Het was opnieuw de snelle Jacco de Jong die een mooie dieptebal op juiste waarde schatte en  beheerst voor de aansluitingstreffer zorgde. Ook de in de tweede helft ingevallen Limmen-doelman Randy Scheerman moest enkele malen handelend optreden en dat deed hij met verve.

Twaalf minuten vóór tijd kon de scheidsrechter niet anders beslissen dan om Limmen een penalty toe te kennen nadat de goed spelende Mika Miettinen onderuit werd gehaald binnen het strafschopgebied. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Nino Peemen die zich direct liet vervangen door Jesse. Eindstand: 3-3. Al met al een uitstekend laatste optreden in 2021 van de jonge Limmenploeg! (Foto: Pixabay)