Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord publiceert jaaroverzicht 2023

Regio – Bijna 40.000 spoedritten met ambulances. Bijna 5.000 alarmmeldingen voor de brandweer. Bijna 1.300 adviezen met betrekking tot bouwinitiatieven. Zomaar wat cijfers uit het jaaroverzicht 2023 van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Het jaaroverzicht staat online en biedt een uniek inkijkje in het werk dat door de verschillende diensten binnen dit overkoepelende netwerk wordt verzet.

Onder het motto ‘Samen Hulpvaardig’ zetten ongeveer achttienhonderd medewerkers zich dagelijks in voor hun werk binnen de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Het zijn de medewerkers van de regionale brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening), Zorg- en Veiligheidshuis Noord-Holland-Noord, Crisisbeheersing, de Gemeenschappelijke Meldkamer en Ambulancezorg Noord-Holland-Noord. Deze diensten werken nauw samen met andere organisaties, zoals de politiemensen van de eenheid Noord-Holland, GGD Hollands Noorden, Kustwacht, KNRM reddingsbrigades, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het Nederlands Rode Kruis, Defensie en de ziekenhuizen in de regio.

Castricum bevindt zich in de meest zuidelijke punt van het werkgebied. De Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord omvat namelijk 16 gemeenten vanaf Texel tot en met Castricum, vanaf Heemskerk begint het gebied dat valt onder de Veiligheidsregio Kennemerland. Op www.vrnhn.nl is niet alleen veel informatie over de organisatie zelf te vinden, ook staat hier een overzicht van de incidenten waarbij inzet van de diensten noodzakelijk is geweest. En nu is er dus ook een uitgebreid jaaroverzicht te vinden. Wie wil weten wat de VRNHN in het jaar 2023 zoal heeft gedaan en op welke manier dat gebeurde, kan er een schat aan informatie terugvinden. Je ziet er de belangrijkste kerncijfers van alle organisatieonderdelen, maar ook andere feiten en cijfers die een beeld geven van de werkzaamheden in het afgelopen jaar.

Op de foto:
De brandweerkazerne in Castricum. (Foto: Bos Media Services)