Veertig jaar Tuincentrum Frits Janssen

Akersloot – Na wat ambtelijke obstakels te overwinnen, slaagden hovenier Frits Janssen en tuinderszoon Rinus van Bohemen er in 1982 in om een vergunning te krijgen voor het openen van een tuincentrum aan Klein Dorregeest. Op een terrein van zesduizend vierkante meter begonnen de zwagers met de verkoop van violen, heesters, coniferen en allerlei tuinbenodigdheden. Daarnaast hielden Frits en Rinus zich bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Toen zwager Rinus er in 1990 mee stopte, ging Frits verder en veranderde hij de naam in Tuincentrum Frits Janssen.

De oude opstallen maakten later plaats voor een mooie kas en in 2006 nam zoon Dennis het bedrijf over. Hij bezit volop kennis en praktijkervaring, die hem met de paplepel werd ingegoten. Onder zijn leiding breidde het bedrijf zich uit met een mooie showroom voor sierbestrating. De kamerplanten maakten ruimte voor een uitgebreide dierenafdeling en het bedrijf sloot zich aan bij GroenGilde. Hierdoor is het een echt ‘groen’ tuincentrum geworden. Er is een groot assortiment heesters, vaste planten en bomen. Ruin vijfhonderd soorten vaste planten staan netjes op thema gesorteerd, zoals vlinder/bijenlokkers, zomerbloeiers, bodemdekkers, schaduwplanten, wintergroen, alpine/rots en geurende planten.

Wild en inheems

Nieuw dit jaar is het thema ‘wild en inheems’. Dit zijn planten die van nature thuishoren in Nederland en op eigen kracht, dus zonder menselijk ingrijpen, naar Nederland gekomen zijn. Deze planten zijn beter aangepast aan het Nederlandse klimaat, beter bestand tegen ziektes en trekken meer bijen, vlinders en vogels aan dan exotische soorten. Verder verkoopt Tuincentrum Frits Janssen allerlei potterie, tuinaccessoires, diervoerders en een goed assortiment aan meststoffen voor de (groente)tuin en het gazon. Ook voor bestratingsmateriaal, schuttingen, vlonders en priëlen is de keuze groot. De enthousiaste medewerkers beschikken over veel groenkennis en geven graag advies op maat. Kortom: Tuincentrum Frits Janssen is echt de moeite waard! Tweede paasdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. (Foto: aangeleverd)