Veertig jaar gastvrijheid; open dag bij ’t Hoorntje

‘t Hoorntje in Akersloot viert zondag 24 april haar veertigjarig bestaan tijdens een feestelijke open dag. Geïnteresseerden die eens willen zien en horen wat er allemaal komt kijken bij een veelzijdig horeca-, rondvaart- en recreatiebedrijf zijn welkom tussen 13.00 en 18.00 uur.

‘t Hoorntje werd in 1976 opgericht door Siem en Sien Sander. De eerste bewoners van de camping, de families Zoon en Dekker, wilden graag een kantine, dat werd ’t Achterom. Hier vonden de bingo- en klaverjasavonden plaats, maar ook de jeugd van Akersloot wist al snel de weg naar ’t Achterom te vinden. De locatie bleef niet onopgemerkt, de allereerste reservering was de bruiloft van Diana Deijlen en Jan Berkhout. De gehele familie Sander werd in het diepe gegooid en gelukkig werd het feest een groot succes. Na tien jaar, in 1986, kwamen zoon Jan en zijn vrouw Jetty in het bedrijf. ’t Hoorntje anno nu is het resultaat van vele verbouwingen en bestaat inmiddels uit zaal ’t Achterom, zaal Op Zolder, partyschip Claes Horn, salonboot De Nesch, bar ’t Voorom, de jachthaven en camping met stacaravans. Jan en Jetty zorgen er samen met hun team van medewerkers voor dat de feesten en partijen, vaak in combinatie met een rondvaart op een van de schepen, geheel naar wens van de opdrachtgevers verzorgd worden. Het recreatiepark en de jachthaven, waar sinds mei 2012 de Blauwe Vlag wappert, zijn een geliefde ontspanningsplaats voor de gasten. Nu is het natuurlijk zo dat je een bedrijf als ’t Hoorntje niet zomaar met z’n tweetjes kunt runnen. Zonder alle zeer gewaardeerde medewerkers van ‘t Hoorntje tekort te doen, willen Jan en Jetty onder de aandacht brengen dat Hans Dekker en Danielle Duin hun rechterhanden zijn. Duizendpoot Hans werkt onofficieel al meer dan vijfentwintig jaar bij ’t Hoorntje en werd tijdens het werk smoorverliefd op Danielle, die inmiddels ook niet meer weg te denken is in het bedrijf. ’t Hoorntje anno 2016 is het fantastische resultaat van hard werken met hart voor de zaak!

Er staan een hapje en een drankje te wachten op belangstellenden bij ’t Hoorntje, Kerklaan 20 in Akersloot. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.hoorntje.nl.