Veertien verenigingen op pad voor Grote Clubactie

Castricum/Akersloot/Limmen – Veertien verenigingen in de gemeente Castricum gaan dit jaar op pad met loten voor de Grote Clubactie. Morgen start de verkoop, voor het vierde jaar op rij is het totaal aantal deelnemende verenigingen in het hele land gestegen.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. ,,Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.’’

Lokale steun voor het verenigingsleven

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor drie euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst tachtig procent van dat bedrag is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd, zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok

Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan! Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Hoogst uitkerende loterij

De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Deelnemende verenigingen

In Castricum worden de loten verkocht door Atletiekvereniging Castricum, The Sea Devils, Gymnastiekvereniging DOS, CSV Handbal, MHCC, Castricumse Rugby Club, Tennisvereniging Castricum, FC Castricum en Korfbalvereniging Helios. Inwoners van Limmen kunnen verkopers verwachten van Sportvereniging TIOS, Tennisvereniging Limmen en Scouting Limmen. In Akersloot zijn Gymnastiekvereniging Unitas en handbalvereniging Meervogels ’60 actief met de lotenverkoop. (Foto: Grote Clubactie)