Veel regen maar ook goed tennis tijdens Dutch Junior Open

Bakkum – Afgelopen week vond bij TC Bakkum de 67e editie van het tennistoernooi Dutch Junior Open plaats. Ondanks de matige weersomstandigheden valt er terug te kijken op een meer dan geslaagde tennisweek. Het publiek kwam door weer en wind naar Bakkum om getuige te zijn van prachtige partijen van de jonge tennistalenten.

Bij de jongens ging de Spaanse publiekslieveling Bryan Hernandez Cortes met de overwinning naar huis. Zijn sterke graveltennis maakte hem een waardige winnaar van deze editie. Zijn Tsjechische tegenstander en dubbelpartner Vojtech Vales begon sterk aan de finale en pakte de eerste set met 6-3. Na een lange regenonderbreking wist de Spanjaard zich te herpakken en maakte er een echte wedstrijd van. Uiteindelijk werd de strijd met 3-6, 6-4 en nog eens 6-4 in het voordeel van Hernandez Cortes afgesloten. Beide heren mochten gelijk daarna samen aantreden voor de halve finale van het dubbelspel. Vanwege het slechte weer op zaterdag moest deze nog ingehaald worden. Deze partij wisten zij knap naar zich toe te slepen, nadat zij de hele wedstrijd tegen een achterstand aankeken. De finale die aansluitend hierop werd gespeeld bleek echter een te grote fysieke uitdaging. De vermoeidheid was duidelijk te zien op het gezicht van beide heren, waardoor het Duitse duo Niels McDonald en Mika Petkovic redelijk simpel eerste werden.

Supertiebreak

De meisjesfinale in het enkelspel was helaas voor het publiek erg eenzijdig. De Turkse Deniz Delik leek de dag van haar leven te hebben en walste over de Tsjechische Sarah Melany Fajmonova heen. De wedstrijd werd na een klein uur beslist met 6-1, 6-0 in het voordeel van de Turkse. De meisjesdubbel was een ander verhaal. In de finale streden de Duitse Eva Benneman en de Nederlandse Antonia Stoyanov tegen de Duitse Josy Daems en Oekraïense Anastasia Firman. De openingsset ging in rap tempo naar het Duits/Oekraïense duo met 6-0. Het Duits/Nederlandse duo herpakte zich echter knap en won de tweede set met 6-3. Een supertiebreak moest in de miezerige regen de beslissing brengen. Met 13-11 wist het Duits/Nederlands duo de overwinning in de wacht te slepen. De conclusie is dat TC Bakkum ondanks weinig steun van de weergoden kan terugkijken op een meer dan geslaagde week, waarbij er weer potentiële jonge talenten zijn gezien die hopelijk de komende jaren hun doorbraak op het seniorenniveau gaan maken.

Op de foto:
Winnaar Bryan Hernandez Cortes. (Foto: Wim Peperkamp)