Veel nieuwe mogelijkheden op de mavo van het Bonhoeffer

Castricum – De mavo op het Bonhoeffercollege is in beweging. De ontwikkelingen binnen het vmbo-onderwijs maken het mogelijk om een praktijkgericht programma aan te bieden als examenvak in de theoretische leerweg (mavo). De school maakt dankbaar gebruik van deze kans om meer praktisch onderwijs aan te bieden en geeft de mavoleerlingen de mogelijkheid om te kiezen voor Technologie en Toepassing (T&T).

Het programma T&T sluit mooi aan bij de werkwijze binnen het Technasium van het Bonhoeffercollege en laat leerlingen werken aan ‘echte opdrachten’ van een opdrachtgever. Naast het opdoen van technische kennis, zorgt dit voor de ontwikkeling van vaardigheden als samenwerken, onderzoeken, plannen, creatief denken en reflecteren. Ook speelt loopbaanoriëntatie een grote rol.

Het aanbod voor de leerlingen is dit jaar verder verbreed door het vak muziek als examenvak aan te bieden. De huidige mavo 2-groep wordt de eerste lichting die dit creatieve vak kan gaan kiezen. Ook is er de mogelijkheid om vanaf klas 3 deel te nemen aan de sportklas of aan het programma ‘Leren leren’. Deze programma’s geven leerlingen in de sportklas de ruimte om meer te bewegen en te leren op het gebied van sport, bewegen en gezondheid, of zichzelf te ontwikkelen op het gebied van studievaardigheden en zelfsturing bij Leren leren.

Wil je meer weten over deze nieuwe mogelijkheden op de mavo? Op zaterdag 11 februari ben je van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom bij het open huis van het Bonhoeffercollege. (Foto: aangeleverd)