Veel belangstelling voor proefrijden met elektrische deelauto

Castricum – Het was een drukte van belang zaterdag op de parkeerplaats aan de Van der Mijleweg in Bakkum. Zo’n dertig inwoners schreven zich in om een proefritje te maken met de elektrische deelauto.

Door Ans Pelzer

Wethouder Binnendijk verrichtte de starthandeling voor het rijden met de elektrische deelauto. Binnendijk: ,,Het is spannend en het moet gaan lukken. Ik ben blij dat het goed bezocht wordt en het is allemaal coronaproof. Het is voor ons allemaal belangrijk. We stoten minder CO2 uit, de parkeerdruk vermindert en we krijgen minder verkeersbewegingen omdat minder huishoudens een auto gebruiken.”

Veel enthousiasme bij de bestuurders en de organisatoren van CALorie. ,,We beginnen met twee deelauto’s in Bakkum, omdat uit onze enquête bleek dat er in Bakkum en Koningsduin veel belangstelling voor is. Dat er twee auto’s zijn is belangrijk omdat we willen voorkomen dat mensen vaak misgrijpen. We streven naar 25 deelauto in 2025 in de gemeente Castricum.” Vijftien mensen schreven zich zaterdag al definitief in voor deelname aan de deelauto’s. ,,Het is allemaal simpel met een app te regelen. Je ziet of er een auto vrij is je kunt via de app reserveren en de auto openen.”

Lang niet meer gereden? Ongemakkelijk om met een andere auto te rijden? Nog nooit een automaat gereden? Dan zijn er ervaren autodelers van CALorie om samen een eerste ritje te maken. Belangstelling voor de elektrische deelauto? Ga naar www.onzeauto.com/castricum of mail mobiliteit@calorieenergie.nl om aan te melden. (Foto: Ans Pelzer)