Vandalen slopen fiets op schoolplein De Klimop in het weekend

Afgelopen weekend is er een fiets van een leerling van basisschool De Klimop compleet gesloopt en in de nabije bosjes achtergelaten.
Dit schoolplein is sinds kort ook buiten schooltijden toegankelijk om de buurtjeugd te faciliteren. Dit is vermoedelijk niet bij alle medewerkers bekend waardoor zaterdagochtend de hekken toch afgesloten waren en de vergeten fiets niet opgehaald kon worden. Later in het weekend zijn de hekken toch weer geopend.
Bij de fietskeuring op maandagochtend voor het fietsexamen bleek de fiets verdwenen. Na lang zoeken kwam de fiets in nabij gelegen bosjes tevoorschijn. De fiets bleek echter compleet toegetakeld en gesloopt. Het fietsexamen kon niet met deze fiets gereden worden.
De vandalen hebben lang de tijd genomen om alle belettering te verwijderen wat baldadige uitgaansjeugd op de zaterdagavond als daders minder waarschijnlijk maakt. Van deze vernieling is aangifte gedaan bij de politie. Een fietsenmaker heeft inmiddels een schaderapport opgemaakt en fiets total loss verklaard, het schadebedrag was meer dan 500 euro.
Heeft u iets gezien of weet u meer over de daders, neemt u dan contact op met de politie van Castricum of met de schoolleiding van De Klimop. (Foto: aangeleverd)