Vandaag start werkzaamheden Rijksweg Limmen

Limmen – Vandaag starten de omvangrijke werkzaamheden aan de Rijksweg in Limmen. De weg is voor een groot deel afgesloten voor verkeer. Dat duurt naar verwachting een jaar.

Het gaat om het deel van de Rijksweg vanaf de aansluiting met de Zeeweg ter hoogte van het benzinestation (in het zuiden) tot en met de kruising met de Nieuwelaan (in het noorden). Er wordt gewerkt in fases. Per fase is bestemmingsverkeer beperkt mogelijk door Limmen; aannemer Van Gelder informeert hen lokaal, met inwonersbrieven en met de eigen app ‘Van Gelder Werkt’.

Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt voor langere tijd om Limmen heen geleid; borden wijzen de verkeersgebruikers de weg. De Rijksweg wordt opnieuw ingericht, en tegelijkertijd verkeersveiliger gemaakt. Er komt een nieuw wegdek, en de fietspaden wordt aangepast. Het data- en elektriciteitskabelnetwerk onder de weg wordt vervangen en uitgebreid. Tot slot wordt er nieuwe groen aangeplant. Meer informatie is op www.castricum.nl/rijksweg te vinden. (Foto: Bos Media Services)