Menu

Skip to content

De CastricummerLogo

Het laatste nieuws uit Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude.

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • Castricum e.o.
    • Regio
  • Sport
  • ePaper
    • Castricummer
    • Gemeente Castricum
    • Lijf & gezondheid
      • Lijf & gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Ophaalpunten
    • Andere uitgaven
    • Vacatures
    • Voorwaarden
    • Privacy

Van Vessem bakt brood met quinoa en zeewier uit Zeeland

Door Redactie De Castricummer | 26 augustus 2019 | Geplaatst in Zakelijk-Nieuws-Landelijk

ZAKELIJK-NIEUWS-LANDELIJK

Castricum – Bij bakker Van Vessem is nu brood verkrijgbaar met quinoa en zeewier uit Zeeland. Bakker Jos liet zich tijdens een reis door die provincie inspireren door de gezonde grondstoffen die er verbouwd worden. Lekker en gezond brood, dat in feite bestaat uit niets meer dan lokale granen, desem en een pietsje zout.

Eigenlijk is dit handgemaakte busbrood een hoogstandje onder de broodsoorten van bakker Van Vessem. Het wordt geproduceerd volgens traditionele kneedprocessen, met de hand verwerkt, lang gerezen en met stilstaande lucht gebakken. Het brood bevat de gezondste en lekkerste eigenschappen die er zijn. De lokale granen tarwe en quinoa worden duurzaam geteeld op Hollandse bodem en gemalen in de windmolen te Santpoort.  De quinoa wordt toegevoegd als ‘kookstuk’ met een wateropname van wel vierhonderd procent. Hierdoor blijft het brood op een natuurlijke manier vers.

Matthijs van Zeewaar

De zeewiersoort die wordt gebruikt is een zogenaamde duurzaam geteelde royal kombu. Matthijs van Zeewaar is productiedirecteur en heeft bakker Jos geïnspireerd. Dit zeewier is een volledig natuurlijke combinatie van voedingsstoffen en smaak. Doordat de vijfde smaak umami al van nature in het product aanwezig is, voegt bakker Van Vessem nog maar heel weinig zout toe. Het zeewier wordt geproduceerd in Nationaal Park de Oosterschelde. Deze soort onderscheidt zich door een rijkdom aan vitamines A, E, B12, magnesium, ijzer en calcium. Hierdoor draagt dit broodje bij aan een mooiere wereld. 

De volkoren granen van tarwe en quinoa zorgen voor een goede darmwerking. Bovendien bevat quinoa van nature weinig gluten. Zeewier van Zeewaar bevat zeer veel vitamines en mineralen. Door de lange fermentatietijd van tenminste twaalf uur worden vitamines en vezels beter opgenomen in je lichaam en gluten beter afgebroken. Het brood kent geen onnodige toevoegingen zoals verbetermiddelen, vetten of suiker en bevat minder zout. Al het gebruikte water is gevitaliseerd. Het brood, dat zich kenmerkt door een krokante korst en spekkige kruim, wordt gemaakt in verschillende smaken; natuur en meerzaden,maar tijdelijk tijdens de Zeeuwse weken ook de ‘Hollands Volkoren Zeewaar’.

Bakker Jos zet zich hoogstpersoonlijk in voor een mooiere wereld, waarbij de doelstelling voor volgend jaar is dat in de bakkerij alles geheel CO2-neutraal gebakken wordt.  De bakkerij wordt hiervoor dit jaar nog voorzien van meer dan duizend vierkante meter aan high performance zonnepanelen, met een totale opbrengst van meer dan 100.000 kWh. 

De branders van de oven kunnen hiermee van voldoende stroom worden voorzien. (foto’s: aangeleverd)

Foto boven: bakker Jos

Andere berichten

Waar kun je werken na het afronden van MBO Verpleegkunde?→

Schokdempers in Castricum – De onzichtbare helden van verkeersveiligheid→

Waarom werken als verzorgende IG een waardevolle en kansrijke carrièrekeuze is→

Geldzaken digitaal beheren: Grip op je persoonlijke financiën→


Recent nieuws

  • Komend weekeinde vierde editie Smaakmakers Festival
  • 9 september: Dan Brown bij Laan
  • Jort Rommel vertegenwoordigt Nederland op het EK EuroSkills
  • Jan en Jetty Sander van café ’t Voorom houden het voor gezien: ‘fantastische tijd gehad’
  • Beeldende kunst op Landgoed Duin en Bosch
  • Monumentendagen 2025: activiteiten op diverse locaties in onze regio
  • De Kern is na 40 jaar nog altijd een dorpshuis met pit
  • Rina van der Kolk zesde op EK in Polen
  • Gemeentelijke waarderingsspelden uitgereikt op De Woude
  • Akercity Rocks: swing it out…!
  • Lezerspost: Maarten Beekman
  • Voorstelling ‘Onze Vader’ in dorpskerk
  • Muzikale Tocht Limmen groot succes
  • Basiscursus tekenen en schilderen bij Perspectief
  • 2Beach Open: zonnige afsluiting van het beachvolleybalseizoen
  • Eindsprint Gijs van Hooff net te kort: Nico Scheerman pakt biljarttitel
  • Vitesse ’22 wint bekerwedstrijd
  • Internationaal succes: Seaside Baggers timmeren aan de weg
  • Jaimie van Sikkelerus breekt sleutelbeen
  • Gemeente Castricum steeds beter op de toeristische kaart
Job in de Regio

Edities

  • Castricum e.o.
  • Regio
  • Sport
  • Zakelijk-Nieuws-Landelijk
advertisement

Zoeken

In de Regio

Live webcams in Castricum aan ZeeLive webcams Castricum aan Zee

Onze ophaalpunten

Ophaalpunten Castricummer

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode editie Aalsmeer HC nieuws Noord | Zuid
Nieuwe Meerbode editie De Ronde Venen Amstelveens Nieuwsblad
Nieuwe Meerbode editie Uithoorn Jutter | Hofgeest
Castricummer Heemsteder
Weekblad voor Ouder-Amstel Bloemendaler
Lijf & gezondheid Job in de Regio
WONEN.nl  
VerspreidNet

De Castricummer
Zeeweg 191
1971 HB IJmuiden
0255-520456
info@castricummer.nl

 

Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude

 
 

Contact
Andere uitgaven
Nieuwsbrief
Bezorgklacht
Ophaalpunten
Vacatures
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© Kennemerland Uitgevers B.V.

Menu

Beheer cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke functies voor verwerking van informatie over uw eindapparaat en persoonlijke gegevens. Dit omvat integratie van inhoud, externe diensten, elementen van derden, statistische analyse, gepersonaliseerde reclame en sociale media. Toestemming is vrijwillig en kan op elk moment worden ingetrokken via het pictogram linksonder.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Dienst Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}