Van Riet wint zwaarbevochten race

Zandvoort – Een brede lach kon autosporter Castricummer Lorenzo van Riet niet onderdrukken na de finish van de eerste ronde van de Winter Endurance Series (WES) zaterdag op de piste van Zandvoort. Samen met teamgenoot Dennis de Borst (Oostknollendam) wist het duo met hun Hyundai i30N TCR de klasse overwinning te pakken na vier uur racegeweld. In de eindklassering was het duo terug te vinden op de vierde plek overall in een veld van 27 wagens, ook al een prestatie van formaat.

De klassewinst werd een zwaar bevochten zege. Opmerkelijk was dat een Mercedes AMG GT4, met ruim 800 pk in de categorie 2500 tot en met 3200 cc was ingedeeld samen met Van Riet en De Borst. Opmerkelijk omdat de Mercedes een pure GT-racer is. Reglementair weliswaar in orde, maar kijkend naar het vermogen bijzonder. ,,Tja, ik vond dat ook eigenlijk wel een beetje vreemd”, verklaarde Van Riet die het moet doen met ‘slechts’ 350 paardenkrachten. Tijdens de race was het ondanks het vermogensverschil tijdens de wedstrijd stuivertje wisselen met de oranje gespoten Mercedes, bemand door mede-circuiteigenaar Bernhard van Oranje en het zeventienjarige Friese racetalent Maxime Oosten.

Dennis de Borst had rondenlang de achterlichten van de Mercedes in beeld. In de slotfase nam Van Riet het stuur over en wist Bernhard van Oranje te passeren. Vervolgens maakte Van Oranje een stuurfoutje en was de zege voor De Borst en Van Riet een feit. De volgende race in de serie van drie voor het WES is de Nieuwjaarsrace op zaterdag 8 januari op Circuit Zandvoort. (Foto: Bert Westendorp)