Van Kuilenburgen samen op pad

Akersloot – Mountainbiker Walter van Kuilenburg uit Akersloot is net als de week ervoor winnaar geworden in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd op sportpark De Cloppenburch. In de strijd om de OIT Mountainbike Cup, zijnde het regelmatigheidsklassement, is de oudste van het duo Walter en Dave van Kuilenburg, nu de onbetwiste leider.

Dit keer was het niet zoals gebruikelijk Wout Bakker, die er na het startschot als een haas vandoor ging, maar de gebroeders Van Kuilenburg die het plan hadden samen op avontuur te gaan. Bakker hield zich enigszins koest en liet de twee maar begaan, na zijn ervaring de week ervoor, waarbij hij helemaal kapot ging na zijn doldrieste start. Nu mochten de broers Van Kuilenburg hun grenzen eens opzoeken en bleef Bakker in hun schaduw actief. Het meeste kopwerk, zo niet alles, kwam voor rekening voor Dave van Kuilenburg met Walter volgzaam in zijn wiel. Daarachter reden inmiddels Wout Bakker, Floris van Woesik en Henk Jan Verdonk senior hun eenzame gevecht, zonder ook maar enig moment elkaar te gaan bedreigen.

Piet Veldt, de nestor van het deelnemersveld, had de nobele plicht Barry Schrama, herstellende van een blessure, door de avond heen te loodsen. Tenslotte moesten de broers Van Kuilenburg toch met de billen bloot om te zien wie er met de hoogste eer naar huis mocht gaan. Het stel bleef bij elkaar, dus de eindsprint moest uitsluitsel brengen. Beiden hadden in die sprint af te rekenen met tegenspoed: Dave had last van een leeglopende band, waardoor het bochtenwerk het nodige risico inhield en Walter kreeg een krampaanval in zijn been, waarbij ook zijn sprint niet optimaal was, maar hij ondanks die kramp en dankzij de aflopende band, won.

Uitslag:

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Floris van Woesik, Krommenie; 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 6. Piet Veldt, Akersloot; 7. Barry Schrama, Akerloot.