‘Van de koele meren des doods’ in TAQA Theater De Vest

Na het prachtige Eline Vere komt Ger Thijs met een waardige opvolger naar de Nederlandse theaters: de Nederlandse literaire klassieker ‘Van de koele meren des doods’ van Frederik van Eeden. De toneelbewerking van het verhaal over de zoektocht naar ware liefde is op 22 december in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest te zien.

Van de koele meren des doods vertelt het verhaal van Hedwig de Fontayne; een jonge, gevoelige vrouw uit een aristocratisch milieu die op zoek is naar geluk. In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven. Hierbij wordt haar verlangen om moeder te worden steeds groter. De titelrol in dit meeslepende en tijdloze verhaal wordt gespeeld door Hanne Arendzen die zich eerder bewees in de titelrol in Eline Vere en recent geprezen werd voor haar rol in Vele hemels boven de zevende. Naast haar o.a. Willem Voogd die vooral bekend is van zijn rol als Mees Kees.

Ger Thijs, regisseur van ‘Van de koele meren des doods’ werd onlangs benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn lange reeks indrukwekkende toneelbewerkingen en -regies. De topcast die meespeelt in deze productie bestaat uit Hanne Arendzen, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt, Marliz van Til en Willem Voogd.

‘Van de koele meren des doods’ is op zaterdag 22 december om 20.15 uur te zien in de grote zaal van TAQA Theater De Vest. Toegangskaarten kosten € 31,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99. (foto: Ben van Duin)