Van Bach tot Beatles in Atelier Bakkum

Bakkum – Op 13, 14 en 15 oktober en de vrijdagen tot 10 november is de expositie ‘Omarm’ van 13.00 tot 18.00 uur te beleven bij het atelier van Marina & Sabrina aan de Van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum. In ‘Omarm’ combineren schilderes Sabrina Tacci en beeldhouwer en fotografe Marina Pronk hun werk weer ongeremd en ongetemd. Ze weten zich kwetsbaar, betoveren en zoeken verbinding. Marina toont onder andere haar fotoserie ‘Embrace’ over een liefdevolle ontmoeting. Met ‘Legami’ verbeeldt Sabrina de innige omarming waarbij het spanningsveld van geven, nemen, ik, jij, wij en jezelf verliezen, voelbaar is.

Marina: ,,Sabrina en ik omarmen zoveel mogelijk culturele interactie. Dat uit zich bijvoorbeeld in de live optredens die we maandelijks combineren met de actuele tentoonstelling. Ditmaal staat op zondag een fantastisch optreden van celloduo Lotte & Melanie op het programma.’’ Op 19-jarige leeftijd pakte Lotte Groot voor het eerst de strijkstok op. Jarenlang reisde ze door weer en wind van Langedijk naar Amsterdam, om daar celloles te krijgen van het neusje van de cellozalm. Niet alleen verloor ze haar hart aan de cello, ze bleek er ook talent voor te hebben. Al snel speelde zij in orkesten, bandjes en ensembles en uiteindelijk nam ze het strijkstokje over van haar docente. Lotte ging zelf les geven. Zo trof ze Melanie.

Lotte en Melanie

Melanie Mehrer verloor haar hart op 17-jarige leeftijd aan de cello, maar verloor haar cello ook vijftien jaar uit het oog. Als een ware relatietherapeut ontfermde Lotte zich over Melanie en haar stoffige viersnarige partner. Al snel omarmde Melanie haar cello opnieuw en startten Lotte en Melanie samen een aantal projecten. Nog steeds spelen ze dankbaar als vrijwilligers in het Hospice Alkmaar. Lotte speelt daarnaast nog in een tango-ensemble en in een band met eigen werk. Melanie speelt in een Balkanband en is zo verknocht aan de cello dat ze deze een grote rol heeft gegeven in haar debuutroman ‘De illusie-industrie’. Ook afzonderlijk doen Lotte en Melanie regelmatig projecten voor onder andere theater.

De veelzijdigheid van de cello

Samen tonen Lotte en Melanie de veelzijdigheid van de cello. Een instrument dat helaas nog altijd vooral met klassieke muziek wordt geassocieerd. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de cello, van Bach tot Beatles, van Zuid-Amerika tot de Balkan. De melancholische klanken van de cello voeren je mee door alle genres, over de hele wereld. Omarm de initiatieven van Marina & Sabrina en voel je welkom om gezellig te komen kijken, luisteren en genieten! Het atelier is elke vrijdag en ieder tweede weekend van de maand van 13.00 tot 18.00 uur open. Het optreden van Lotte en Melanie op zondag 15 oktober is verdeeld over twee sets, waarvan de eerste start om 14.30 uur en de tweede set start om 15.30 uur. Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis en een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd. (Foto: aangeleverd)