Vals geld, diefstal en aanrijding

Vorige week maandag is rond 15.20 uur bij een bloemist op de Dorpsstraat in Castricum betaald met een vals biljet van vijftig euro. De dader had dit ook geprobeerd bij een bakkerij in Castricum, maar daar was het niet gelukt. Bij de bakkerij zijn camerabeelden opgenomen en de dader werd herkend door de politie. De agent had daarvoor een auto gecontroleerd met twee inzittenden uit Amsterdam. De dag erna is de verdachte in Amsterdam aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt was met vals geld. Bij zijn aanhouding bleek hij in het bezit van zestien valse briefjes van vijftig euro. De recherche in Amsterdam doet verder onderzoek naar de verdachte.

Tussen donderdag 2 februari 19.00 uur en vrijdag 3 januari 10.00 uur is er een fiets weggenomen vanuit een schuur op de Lindenlaan in Castricum. Het schuifslot van de tuindeur is opengemaakt. Vervolgens is een niet afgesloten fiets weggenomen uit een schuur die ook niet afgesloten was.

Vrijdag omstreeks 16.15 uur heeft er op de Willem Lodewijkstraat in Castricum een aanrijding met letsel plaatsgevonden. Drie meisjes fietsten achter elkaar en toen een van hen wilde inhalen, volgde een valpartij. Een van de meisjes liep daarbij een snee boven haar oor op.

Dinsdag tussen 13.00 uur en 23.00 uur is ingebroken in een woning op de Pagenlaan in Limmen. Aan de achterzijde van de woning zijn de openslaande deuren opengebroken. De eerste etage is geheel doorzocht en dit werd een grote puinhoop. Op dit moment is nog onbekend wat er allemaal weggenomen is.