Vakantielezen

Castricum – Met het programma Vakantielezen stimuleert Bibliotheek Kennemerwaard, samen met de basisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Daarmee blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is.

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. Meedoen aan Vakantielezen is gratis. Het project is bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 3 en 4. Op diverse scholen hebben de leesconsulenten van de Bibliotheek op School landkaarten uitgedeeld. Hierop staan zes landen. Voor elk land kan een gezin een sticker verdienen door op de website www.vakantie-lezen.nl opdrachten te maken.

Zijn alle opdrachten van een land af? Dan is het codewoord compleet. Als dit woord doorgegeven wordt in de bieb, krijgt men een sticker voor op de landkaart. Landkaart helemaal vol? Laat hem zien in de bieb en ontvang een leuk prijsje! Iedereen die geen landkaart ontvangen heeft, kan deze alsnog ophalen in de bibliotheek. De medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard wensen iedereen een fijne vakantie met veel leesplezier! (Afbeelding: aangeleverd)