VakantieFUN programma voor kinderen met GGZ-indicatie

Regio – Zes weken lang in de zomervakantie je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren. Dat geldt nog eens extra als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum.

Van 18 juli tot en met 12 augustus kunnen kinderen en jongeren meedoen met het programma in sportcomplex De Meent, onder professionele begeleiding. Via www.sport-z.org/vakantiefun kunnen ouders hun kinderen hiervoor tot en met 17 april aanmelden. Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod en een GGZ-indicatie hebben. Stichting Sport-Z is de afgelopen jaren met succes deze uitdaging aangegaan om kinderen een mooi programma te bieden.

Ook dit jaar staan er weer nieuwe sporten en creatieve activiteiten op het programma en de oudere doelgroep krijgt tussen de aangeboden activiteiten de keuze hun favoriete programma zelf op maat samen te stellen. Gezien het specifieke gedrag van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid, bekendheid en plezier. VakantieFUN vindt plaats in de eerste vier weken van de zomervakantie van maandag t/m vrijdag. Deelname aan het programma is kosteloos. Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Hester Zwart (06 52493264 / h.zwart@sport-z.org) of Thomas Botman (06 25326288 / t.botman@sport-z.org). (Foto: aangeleverd)