Vader en dochter André en Meis Vranken exposeren voor het eerst samen op De Woude

De Woude – Voor het eerst in hun bestaan exposeren vader en dochter André en Meis Vranken samen. Een gewaagd experiment, want hun opleiding en beeldtaal zijn totaal verschillend. Deze bijzondere expositie is op 26 en 27 augustus te zien in het kerkje De Kemphaan aan De Woude 8.

André (1961) volgde in de jaren tachtig de nogal conservatieve kunstacademie in Maastricht, waar werken naar waarneming hoog in het vaandel stond. Meis (1997) studeerde in de jaren tien aan de Gerrit Rietveldacademie, waar concept en individualiteit zeer worden gewaardeerd.

De oude Vranken is vooral bekend van de bronzen sculpturen, maar hij laat nu grafisch werk zien. Het zijn voornamelijk etsen, die door de jaren heen bij vlagen ontstaan. Zij motief blijft onveranderd het menselijk figuur. Zijn dochter is een duizendpoot: ze maakt films over haar kijk op het dagelijks leven, ze is frontvrouw in een punkband, ze schildert en maakt keramische sculpturen. Voor deze gelegenheid maakte ze enkele nieuwe keramische werken. Ook zijn er filmpjes te zien die ze in de coronaperiode op De Woude maakte.

André en Meis zijn allebei aanwezig bij de tentoonstelling en geven zo nodig tekst en uitleg. Publiek is welkom op zaterdag 26 en zondag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur.