Unieke Zaken brengt familievoorstelling Apollo 11 (8+)

Castricum – Op zondagmiddag 12 januari is de familievoorstelling Apollo 11 in Theater Koningsduyn aan de Geesterduinweg 3 te zien. Marlies Nijhof en haar 9-jarige zoon Thomas, die op basisschool Helmgras zit en hockeyt bij MHCC, zijn alvast voor ons gaan kijken naar dit humoristische theaterspektakel over de grootste prestatie van de mensheid: de landing van Neil Armstrong op de maan, nu precies vijftig jaar geleden. Het Alkmaarse theatergezelschap Unieke Zaken, inclusief liveband, neemt ons, in een mix van dansende planeten, dampende jaren zestig rock, stand-up comedy en animaties, mee langs Houston, de maan, de oceaan en schoonheidssalon La Luna. Deze voorstelling is niet alleen voor jongens en meisjes, maar ook voor jong èn oud. Thomas: ,,En ik heb nog eens hartstikke veel geleerd ook.”

Bloednerveuze Donald(!)
,,Het verhaal gaat natuurlijk over de spannende reis naar de ruimte”, vertelt Thomas . ,,Ik heb best wel veel geleerd van deze voorstelling, over de lancering van de raket, de ruimte en de planeten. En ook hoe dat werkt als ze meldingen krijgen als er iets verkeerd gaat.” In de voorstelling voel je de enorme hectiek in het commandocentrum, maar maak je ook kennis met een bloednerveuze – en bijzonder egocentrische – president genaamd Donald(!). Hij weet wel het antwoord op de filosofische vraag ‘Van wie is de maan eigenlijk’? ‘Van mij natuurlijk!’, vindt Donald.

Live muziek
Die live gespeelde muziek met een heuse drummer vond Thomas heel cool in de voorstelling. Zijn moeder Marlies is het daarmee eens: ,,Vooral als de liveband een catchy nummer speelde met een knipoog naar het heelal: van ‘I’m your Venus…’ tot ’the Age of Aquarius’”. Marlies stak er zelf ook wat van op: ,,Het is leuk om naar toe te gaan met kinderen en een geweldig vermakelijke manier om te zien hoe de eerste reis naar de maan verlopen is destijds.” De voorstelling begint om 14.00 uur. Kijk op www.geesterhage.nl voor meer informatie en kaartverkoop. (foto: Erna Faust)