Unieke trui voor Bonhoeffercollege

Castricum – Van de nood een deugd maken? Op het Bonhoeffercollege weten ze er alles van. Nu het schoolgebouw voortdurend extra geventileerd moet worden vanwege het coronavirus, kan het aardig koud worden in het pand. Leerlingen uit 6vwo kwamen met een ludieke oplossing. Ze ontworpen de Bonhoeffertrui.

De hoodie is ontworpen door leerling Nella van Leeuwen. Op de trui prijkt een illustratie, gemaakt door veelvuldig prijswinnend ontwerpster Anne Cappendijk, ook leerling van 6vwo. De kleurrijke illustratie is speciaal voor deze gelegenheid door Anne gemaakt. Centraal in het ontwerp staat het portret van naamgever Dietrich Bonhoeffer. Niet alleen leerlingen maar ook leraren, ouders en oud-leerlingen kunnen de hoodie bestellen. De productie ervan is mede mogelijk gemaakt door een lokaal Castricums bedrijf; SoBAD van Tim en Linsey Kapr. De trui kost € 19,50, dit is voor deze hoogwaardige hoodie een hele scherpe prijs.

In deze crisis staat de slogan ‘wees loyaal, koop lokaal’ centraal. Daarom hebben de initiatiefnemers van dit project voor dit Castricumse bedrijf gekozen. Op het moment dat deze leerlingen het project pitchten bij de schoolleiding werd het zeer enthousiast ontvangen door rector Marga Nievelstein en onderwijsassistent Gerda Gons. In de hal van het Bonhoeffercollege komen pasmodellen te hangen, zodat kopers de juiste maat kunnen uitkiezen. De Bonhoeffer trui is via www.bonhoeffer.nl te bestellen. In de loop van de maand worden de eerste truien uitgeleverd. Vanaf dan komt er een wekelijks aflevermoment op de school. Kopers kunnen de trui ook tegen een geringe meerprijs thuisbezorgd krijgen. (Foto: aangeleverd)