Unieke eerste try-out show van Rusty Cage in De Bakkerij

De lokale rootsrock band Rusty Cage speelt zaterdag 11 mei in De Bakkerij in Castricum. Het gaat hier om een eerste try-out show voor de geplande ‘25th Anniversary Tour 2020’ van de band die voorheen de zalen plat speelde onder de naam ‘The Tourist’. Tegenwoordig zijn deze muzikanten meer de roots kant opgegaan. Ze spelen zowel eigen werk als covers. Denk aan Ryan Adams, Tom Petty en The Gaslight Anthem. 
De band gaat volgend jaar in het kader van hun 25-jarig bestaan uitgebreid touren. Via een bevriende boeker is er zelfs al een korte tour gepland in Oost-Europa. Hierbij worden de steden Graz, Bratislava, Krakow, Budapest en Zagreb aangedaan. De organisatie voor de tour in de Benelux is momenteel in volle gang. 
Na de zomer gaat de band, die bestaat uit Aron Stam (zang, gitaar), Ron van Jelgerhuis (gitaar, banjo, toetsten), John Duin (bas) en Jos Hummel (drums, zang), ook weer de studio in. De planning is dat begin 2020 een gloednieuwe EP kan worden gereleased als aftrap van de tour. 

Rusty Cage, rootsrock uit de IJmond, zaterdag 11 mei in De Bakkerij, Dorpsstraat 30 in Castricum. Aanvang 21.00 uur. Entree: 5 euro. (Foto: aangeleverd)