Uniek tuinconcert voor ondersteuning Duchenne Heroes

Limmen – Bij de familie Bent aan de Middenweg 47 vindt zondag een uniek tuinconcert plaats. De opbrengst is bestemd ter ondersteuning van de actie Duchenne Heroes. Drie Uitgeesters, te weten Arjan Zonneveld, Perry Meijer en Yvonne Meijer-Krom, gaan samen met team Duchenne Centrum Nederland deze uitdaging aan.

Het drietal trotseert een uitdagende off-road mountainbiketocht door de Ardennen. Dit alles om de verschrikkelijke spierziekte Duchenne de wereld uit te helpen. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Rond je twaalfde jaar zijn je benen al te zwak om nog te kunnen lopen. Dan volgen je armen en wanneer ook de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig (meestal rond je twintigste jaar). Ook de hartspier wordt steeds zwakker, waardoor Duchenne uiteindelijk een fatale ziekte is.

Zondag om 14.15 uur begint het tuinconcert met een welkomstwoord (inloop vanaf 14.00 uur) waarna muziek van ‘The Bent’ zal klinken. De groep speelt twee sets van elk een half uur, met tussendoor ruimte voor een hapje en een drankje. Na afloop is tot 17.30 uur de gelegenheid om na te praten. De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan Duchenne Heroes voor het bestrijden van de spierziekte Duchenne. De bezoekers bepalen zelf de entreeprijs (richtprijs: 20 euro, inclusief drankje). (Foto: Ylanite Koppens via Pixabay)