Dzmano

Uniek Concert Dzmano uit Georgië samen met Cascantar in Limmen

Limmen – Op vrijdagavond 4 oktober vind er in de Hervormde Kerk in Limmen een uniek concert plaats. De Georgische zanggroep Dzmano is dan uitgenodigd door wereldkoor Cascantar uit Castricum.

Het contact tussen deze twee groepen is vorig jaar gelegd. De leden van Dzmano gaven tijdens hun vorige tournee een workshop aan de Castricumse koorleden. Cascantar staat onder leiding van dirigente Joke van der Weiden. Ze heeft een sterke band met Georgië. Toen ze besloot deze groep weer naar Nederland te halen was Cascantar er dan ook als de kippen bij om een concert te plannen in onze gemeente. Het ensemble brengt prachtige meerstemmige volksliederen, waarbij ze zichzelf begeleiden op de Panduri, een authentiek Georgisch instrument. Ze zingen liederen over de natuur en de liefde maar ook liederen over strijd en geloof. De polyfone zang van Georgië is zeer oud en staat op de wereld erfgoedlijst.

Naast Dzmano zal ook Cascantar een deel van de avond vullen. Zij zullen naast hun eigen Georgische repertoire ook liederen uit heel Afrika ten gehore brengen. Om het spektakel op deze avond compleet te maken zullen alle groepen de mooiste en meest feestelijke liederen dan gezamenlijk zingen. Het concert in de Hervormde Kerk in Limmen op vrijdag 4 oktober begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden per mail bij Mickey Vroege: micky.vroege@casema.nl of telefonisch bij Joke van der Weiden: 023 – 5280025 / 06 – 55775268.

(Foto: aangeleverd)