Uitslag selectiewedstrijd Fries paard bij LR/PC Starrenburg

Castricum – Zondag werd  bij LR/PC Starrenburg de selectiewedstrijd verreden voor het dressuurkampioenschap Fries paard. Deze selectiewedstrijd was alleen voor het Friese paard, ook  wel het zwarte goud genoemd, bedoeld. In de diverse klassen probeerden de combinaties zich te kwalificeren voor een plekje voor het kampioenschap in Ermelo op 23 september. Deelnemers kwamen vanuit alle windstreken van Zierikzee tot Heesch en natuurlijk Noord-Holland.

In de ochtend startte de selectiewedstrijd met de Z-rubrieken. Maureen van Okken pakte met Wubren fan Mokum (Alke 468) In de klasse Z2 maar liefst 250 punten de eerste plaats. In haar tweede proef had ze nog een winstpunt met 224,5 punten.

Sterke M-rubriek

Shannon van Manen reed met Graaf vier winstpunten bij elkaar door 196 en 204.5 punten te rijden en behaalde daarmee twee maal de eerste plaats.  In de M2 gold dat voor Demi van Nispen met Eerbert DVN, die werd twee maal eerste met 196 en 218 punten en pakte daarmee maar liefst vijf winstpunten.

Demi Van Nispen met Eebert DVN. (Foto: Anne Steggink Fotografie)

In de L1 behaalde in de eerste proef Martijn Vermeulen met Saapke de eerste plaats met 181 punten en Nicole de Beer met Berend V. fan de Miedwei in de tweede proef de eerste plaats met 183 punten. Jeske Bouwman vertegenwoordigde in haar eentje de L2 en behaalde daarin 186,5 en 199,5 punten.

Rachel Haastra met Hugo fan de Hynderwente. (Foto: Anne Steggink Fotografie)

In de B waren wat minder deelnemers in verband met het warme weer en het voorspelde noodweer. Daar behaalde Sophie Tunderman met Fryzo-Wietske 181,5 punten de eerste plaats en in de tweede proef behaalde Mieke Bon met Jill S.R. de eerste plaats met 194,5 punten. Ondanks het weer kijkt de organisatie terug op een mooie dag. (Foto’s: Anne Steggink Fotografie)