Uitgeverijen bundelen krachten

Uitkijkpost Media en Kennemerland Uitgevers werken sinds dit jaar intensief samen. Frits Raadsheer van Kennemerland Uitgevers: “We bundelen onze krachten om samen nog sterkere kranten te kunnen maken, overigens in combinatie met websites.” Janneke Mars van Uitkijkpost Media: “Het idee elkaar te versterken ontstond enkele jaren geleden en gaandeweg kregen wij een steeds nauwere band. We zijn nu met elkaar de juiste weg in geslagen.”

 

Regio – De samenwerking is volgens de twee uitgeverijen een logische stap. Raadsheer: “Waarom zouden we met elkaar concurreren en in diverse kranten over dezelfde onderwerpen schrijven? Bovendien is het commercieel lastiger om met meerdere uitgeverijen in dezelfde vijver te vissen”. Daarom helpt het personeel van Kennemer Uitgevers en Uitkijkpost Media elkaar tegenwoordig waar nodig en delen zij hun artikelen en foto’s. De samenwerking leidt tot verschuivingen in het aanbod van kranten, vertellen Frits Raadsheer en Janneke Mars. ‘Kijk op Castricum’ valt sinds 1 januari niet meer op de deurmat in Castricum, maar wordt overigens nog wel online goed onderhouden met nieuws en andersoortige informatie uit Castricum. Daarnaast wordt vanaf de lente van dit jaar de Uitkijkpost niet meer in Akersloot verspreid maar uitsluitend in Heiloo, Limmen, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. In plaats daarvan krijgt De Castricummer, die ook in Akersloot wordt verspreid, een redactionele boost. Verder verdwijnt De Uitgeester Courant van het toneel, dat gebeurt eveneens in de lente van 2018. In plaats hiervan wordt De Uitgeester een nog sterkere uitgave. Winkelkrant Heiloo wordt sinds kort niet meer verspreid.

Specials

Verder komen specials in meerdere kranten terug. Bijvoorbeeld de wat uitgebreidere artikelen over bedrijven en instellingen (advertorials), die voorheen in de Winkelkrant Heiloo stonden, staan straks in de Uitkijkpost. Een ander voorbeeld is ‘Lijf en gezondheid’, een rubriek die in meerdere kranten terugkomt met artikelen over medische onderwerpen, psyche, uiterlijk en voeding. Kennemerland Uitgevers onderhoudt overigens ook de bijbehorende website www.lijfengezondheid.nl. Daarnaast besteden de kranten aandacht aan wonen in de rubriek Wonen.nl, dit met een duidelijke redactionele link naar deze goed bezochte website. Aantrekkelijke acties voor adverteerders zijn er ook: zo hebben adverteerders recht op een gratis webpagina op Wonen.nl.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via www.kennemerlanduitgevers.nl of www.uitkijkpost.nl

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser. Foto: Stip Fotografie