Uitgeester maakt furore in internationale musicalwereld

Geboren en getogen Uitgeester Cornelius Baltus is een beroemdheid in Rusland. Na als zanger en danser onder de naam Corné du Crocq gespeeld te hebben in musicalproducties als Cats en Cabaret koos hij voor het vak van regisseur en ging verder onder de naam Cornelius Baltus.

In 2014 kreeg hij opdracht om een show te creëren voor het Musical Comedy Theatre in St. Petersburg in Rusland. Dit nadat de Uitgeester, als assistent van Roman Polanski, een andere musical daar geregisseerd heeft: Dance of the Vampires.

Uit deze opdracht is de musical ‘Hollywood Diva’ ontstaan die hij zelf geschreven en geregisseerd heeft. Op 16 april 2016 heeft Baltus de gerenommeerde Golden Mask Award mogen ontvangen voor Best Musical in Russia voor deze door hemzelf geschreven musical. ,,Een ongelooflijk highlight’’, aldus de sinds een jaar in Londen woonachtige Baltus.
Op dit moment is Cornelius Baltus verantwoordelijk voor de regie in The Lion King London in the West End. Binnenkort hopen we een uitgebreider artikel te plaatsen over deze Uitgeestse musicalberoemdheid.