Uit Je Bak Festival is er klaar voor

Castricum – Na drie jaar afwezigheid is Uit Je Bak terug in het Castricumse Willem de Rijkepark op zondag 30 juli. Publiek is welkom vanaf 13.00 uur, de toegang is gratis. Uit Je Bak zal dit jaar cashloos zijn, dus geen muntjes en ook geen contant geld meer nodig. Je pinpas is je beste vriend om van alles te genieten op het festival.

Het schrappen van de muntenbalies scheelt een boel ruimte op het terrein. Let wel, voor de organisatie is dit een nieuwe manier van werken, dus men hoopt op geduld van de bezoekers bij de bar. De bands zijn er klaar voor en deze week begint Uit Je Bak met de opbouw. Op het programma staat onder meer Kuenta, een non-stop carnaval, een oproer van beats en ritmes die het publiek meevoeren naar de Cariben. Maar bovenal is het duidelijk dat de muzikanten plezier hebben in het spelen van de muziek en de live percussie dendert door de lucht. Door naar hun shows te gaan, teken je voor een unieke, unieke reis. Zo’n show heb je nog nooit meegemaakt. Geen toeschouwers, alleen deelnemers!

En dan: Dikke Dennis & Røckers. Jarenlang droomde hij van zijn eigen band en nu is die droom eindelijk uitgekomen. Dikke Dennis heeft zijn Røckers gevonden! Verwacht veel stevige Nederlandstalige nummers en eigen werk van Dikke Dennis & de Røckers. Ook oude bekende Sweet Empire is er deze keer weer bij. Deze band heeft in meer dan tien jaar tijd shows gespeeld in veel verschillende landen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, waar ze hun maatschappijkritische kijk op de wereld deelden. Hun geluid is agressief en emotioneel, maar toch melodieus en speels. Later dit jaar stopt de band ermee, dus dit is oprecht één van de laatste keren om ze live te zien!

Virato is een producer/kunstenaar uit Nederland. Virato weet hoe je mensen gelukkig maakt: met muziek! Eerder stond hij onder andere al in een boel clubs, Mixstream en voor meer dan 10.000 mensen in Groningen. Nu is Castricum aan de beurt om veroverd te worden! Jacob D. Edward is een folk-songwriter met Leonard Cohen, Jason Molina en Damien Jurado als zijn meest relevante inspiratiebronnen. Maak kennis met Alyssa en Chiara, een dynamisch duo, niet alleen zussen, maar ook gepassioneerde muzikanten. Gewapend met hun verfijnde pianospel en bedrevenheid op de gitaar, creëren ze betoverende melodieën die rechtstreeks naar het hart gaan.

Indiepop-band Panda Noir sleept je mee door hun dromen, avonturen en gedachten. Ze schrijven over fouten en overwinningen, over op je bek gaan en jagen naar het eeuwige geluk. Ze maken indiepop met invloeden van rock, alternative en grunge. Verwacht rauwe energie en zowel donker als heldere, lichte nummers. Strobocops is een kneiterharde danceact. Ze hebben al menig vloer vermorzeld en komen nu knallen op Uit Je Bak. De Strobocops maken alles dansbaar met scherpe en grappige Nederlandstalige teksten. Synthesizergebeuk wordt afgewisseld met smooth dansnummers waarbij zelfs de minst bereidwilligen met hun voetjes meebewegen.

Kijk op www.uitjebak.nl voor meer informatie, het tijdschema en het laatste nieuws. Alvast in de stemming komen? Zoek dan op Spotify naar ‘Uit Je Bak 2023’ voor de afspeellijst.

Op de foto:
Een eerdere editie van het Uit Je Bak Festival. (Foto: aangeleverd)