U zont en wij drummen…

Castricum – Dat er de laatste weken nog veel zonaanbidders op het strand zijn te vinden, is vanwege de prachtige nazomer heel gewoon. Bijzonder is dat er afgelopen zondag twee trommelaars dichtbij de branding werden waargenomen.

Door Hans Boot

Cindy Kater (links op de foto) is een van hen en vertelt: ,,Wij staan acht maanden per jaar op Camping Bakkum en gaan altijd naar de drumcirkel van Castricum, een soort djembéfestival dat drie à vier keer per jaar op het strand wordt gehouden.“ Haar vriendin Ilonka Tebbenhof vult haar aan: ,,Het djembé spelen heeft ons zo geraakt, dat we het zelf ook graag wilden leren. Daarom hebben we sinds twee maanden les van Victor Sams en dat vinden we erg leuk.”

Cindy legt uit waarom het strand zich er goed voor leent om te oefenen: ,,Waar vind je een mooiere gelegenheid dan hier, met je blote voeten in het zand, de deining van de zee op de achtergrond, de zon in je gezicht en een glaasje rosé erbij…?” Ilonka tot slot: ,,Als er dit jaar nog een drumcirkel is, doen we er vast aan mee. Zowel mannen als vrouwen zijn ook van harte welkom om aan te haken. Zij kunnen zich via ilonkatebbenhof@gmail.com bij mij aanmelden.” (Foto: Hans Boot)