Tweehonderd perenbomen voor Castricum

Foto boven:
Tsjeard Hofstra van de organisatie van MeerBomenNU haalde de kerstbomen op. Foto: aangeleverd

Castricum – De actie MeerBomenNU heeft een mooi resultaat opgeleverd. De boompjes, die door inwoners van Castricum zijn gedoneerd, zijn in de afgelopen week opgehaald voor een tweede leven op een andere locatie. Veel kerstbomen, maar ook andere boompjes zoals hazelaars, kastanjes, frambozen, eikjes en een heel bijzondere gift: 30 sequoia’s.

De kerstbomen worden geplant in de provincie Utrecht, de overige boompjes en struiken zijn afgeleverd bij het Rijk van Rorik in Beverwijk. Daar is een groep enthousiaste jonge mensen bezig met het omtoveren van een groot stuk weiland naar een biodivers landschap met een fietshotel, een zelfvoorzienend restaurant met groentetuin, boomgaard en wijngaard. Op het Rijk van Rorik staan veel perenboompjes van kwekers die ze vanwege corona niet meer konden verkopen. In ruil voor het doneren van de zaailingen uit Castricum hebben de vrijwilligers van MeerBomenNU tweehonderd perenboompjes ontvangen. Ze zijn zaterdag tijdelijk geplant in de Bomenhub aan de Duinenboschweg om later een mooi plekje te krijgen binnen de gemeente. Iedereen die zelf een kerstboom of zaailing heeft gedoneerd, kan een perenboompje op komen halen.

Vrijwilligers Bert de Weers en Bonnie Snoek bij de tweehonderd perenboompjes.
Foto: aangeleverd

Meedoen?

MeerBomenNU wil dit jaar een miljoen bomen planten. Wil jij je aansluiten bij de lokale organisatie van MeerBomenNu? Wil je een boompje of struik uit je tuin doneren? Vind je het leuk om te spitten? Ga jij eikjes uit eikels kweken? Iedereen kan meedoen! Neem dan via bomen@transitiecastricum.nl contact op.