Tweede team tafeltennissers kampioen

Castricum – Ruim voor het einde van de najaarscompetitie heeft de tafeltennisvereniging Castricum al een kampioenschap te vieren. Het tweede team bestaande uit Renny Hup, Kay Tan, Kees van der Meulen en reserve Frank Walrave werd vrijdagavond in Haarlem tegen Spaarne met nog twee wedstrijden te spelen al kampioen.

Vooraf leek de opgave simpel: met één punt minder dan de nummer twee Rapidity uit Beverwijk zou het team kampioen zijn. Dat moest te doen zijn tegen de hekkensluiter Spaarne, waarvan thuis met 10 – 0 gewonnen was. Tot 0 – 6 liep het op rolletjes. Daarna kwam er een kleine kink in de kabel. Renny en Kees verloren hun partij en het stond 2 – 6, terwijl Rapidity inmiddels een 8 – 0 voorsprong had.  

De Castricummers herstelden zich en wonnen toch nog overtuigend met 2 – 8. Rapidity stond op dat moment met 9 – 0 voor, maar niet veel later kwam het verlossende woord uit Beverwijk: Rapidity verloor de laatste partij, won wel met 9 – 1, en heeft nu met twee wedstrijden te spelen een achterstand van 20 punten. Omdat bij gelijke stand het onderling resultaat telt, en de Castricummers beide partijen tegen Rapidity overtuigend gewonnen hebben, is TVV Castricum 2 nu al kampioen van de najaarscompetitie en promoveren ze naar de derde klasse. (Foto: aangeleverd)