Tweede Smaakmakers Festival in de startblokken

Castricum – In het komende weekeinde staat het dorpshart geheel in het teken van het tweede Smaakmakers Festival. Met nieuwe voorstellingen en nieuwe deelnemers vanuit de horeca belooft het een prachtig evenement te gaan worden. Het festivalterrein heeft een iets andere indeling gekregen dan vorig jaar. Op het Bakkerspleintje komt het podium ter hoogte van het sonarbankje, waardoor het hele plein meer ruimte biedt voor biertapinstallaties en publiek. Ook op het Kerkplein en aan de Schoolstraat zullen podia komen. Op diverse locaties staan foodtrucks om de inwendige mens te kunnen versterken. Het Smaakmakers Festival is gratis toegankelijk.

Programma

Het programma is zeer divers en biedt voor jong en oud aantrekkelijke onderdelen. Na de opening op zaterdag 2 september rond 15.00 uur door wethouder Roel Beems staan onder meer de leden van shantykoor De Skulpers op het podium. Later die dag ook straatorkest Toeters & Bellen, dat zelfs op twee podia een optreden zal verzorgen. Veder onder meer optredens van het kwintet van Emergo, het koor Cantare en de bands No Excuse, Serious Fun en All You Can Eat. Zondag onder meer Emma La Croix, Santana Hot Collective en Die Vers. Kijk op www.voorliefhebbers.nl/castricums-smaakmakers-festival voor het volledige programma inclusief aanvangstijden. Het hele evenementengebied zal voorzien zijn van fleurige vlaggenlijnen om het feestgedruis te ondersteunen. Dat zijn niet zomaar vlaggenlijnen, maar vlaggenlijnen waarop de logo’s van de sponsors zichtbaar zijn.

Op de foto:
De band Waltsoc speelt zaterdagavond vanaf 20.20 uur de hits van Creedence Clearwater Revival op het podium aan de Schoolstraat. (Foto: aangeleverd)