Tweede reeks rayonwedstrijden levert medailles op voor DOS Castricum

Castricum/Beverwijk – Op zondag 12 februari werd in Beverwijk de tweede reeks voorwedstrijden turnen van rayon Kennemerland gehouden. De wedstrijd begon voor DOS Castricum met Sophie Denneman (senior, divisie 4). Helaas had zij niet haar dag. Bij balk en vloer herpakte ze zich, maar helaas geen podiumplek.

In de tweede wedstrijd startten Jolijn Kronenberg, Amber Schermer, Féline Denneman, Feline van Graas in Supplement G en Tessa Schermer (jeugd F). Ten opzichte van de vorige wedstrijd hebben deze turnsters zich allemaal verbeterd. Bij Jolijn leek alles waar zij zo hard voor had gewerkt te lukken. Zo had zij een mooie salto uit de brug en voor het eerst salto op vloer gedaan! Féline had ook een primeur, namelijk arabier flikflak op vloer!

Feline turnde overall een hele stabiele wedstrijd. Amber had pech op brug, waardoor het podium niet meer ging lukken. Echter, haar vloeroefening was wel de beste van haar leeftijdscategorie en daar mag zij trots op zijn!

Aan de andere kant van de zaal ging Tessa als een speer. Geen val op balk, hoogste score op sprong en een stabiele brug en vloer. Aan het einde werd het heel spannend, maar op 0.1 punt verschil werd zij toch 1e! De gouden medaille mocht mee naar huis! Tot slot was de beurt aan Neda Zanoni en Sophie Lee (instap, 7).

De jongste deelnemers waren erg nerveus, maar ondanks de zenuwen lieten zij mooie dingen zien! Zo haalde Neda de hoogste score binnen op brug en werkte zij zeer net. Sophie is een goede allrounder en liet stabiele oefeningen zien op alle toestellen. Daardoor mocht zij een zilveren medaille mee naar huis nemen. DOS Castricum feliciteert haar turnsters met de mooie resultaten! De vereniging maakt zich op voor volgend weekend, wanneer de andere turnsters aan de beurt zijn.

Op de foto:
Tessa Schermer pakte het goud met slechts een tiende punt verschil. (Foto: Masja van Graas – Van Der Galiën)