Tweede Plantestafette in Castricum

Castricum – Volgende maand doet de gemeente voor de tweede keer mee aan de GroenSpoor Plantestafette. Woensdagochtend 3 november plant men mooie stroken met heesters, vaste planten en kruiden voor bijen, vlinders en vogels in het Kortenaerplantsoen. Deze groene stroken komen langs de bestaande bosrand met al veel besdragende, inheemse soorten. De beplanting is niet alleen mooi om naar te kijken maar helpt hiermee ook bijen, vlinders en vogels aan een betere leefomgeving.

Zes gemeenten in Noord-Holland planten met hun inwoners in achtereenvolgende weken aantrekkelijke groene linten met bloembollen, vaste planten, struiken en bomen: de estafette. Bij de plant-estafettes zijn bewoners, scholen, ondernemers, zorginstellingen en lokale (natuur)verenigingen betrokken. In Castricum start de GroenSpoor Plantestafette start om 09.15 uur in de aula van het Clusius College aan de Oranjelaan 2a. Daar laten leerlingen van Het Clusius College een aantal praktische voorbeelden zien van biodiversiteit en klimaatadaptatie in eigen tuin.

Wethouder Falgun Binnendijk heet de deelnemers van harte welkom en Peter Mol van Landschap Noord-Holland geeft daarna uitleg over de plantactiviteit en de waarde van de nieuwe beplanting voor bijen, vlinders, vogels en egels. Daarna is het tijd voor actie. Als alle heesters en vaste planten in de grond staan en het zaaigoed gezaaid is, wordt het estafettestokje, ‘de startschop’, doorgegeven aan de volgende gemeente van de estafette: Heemskerk. Wie mee wil doen, kan zich via plantestafette@gmail.com aanmelden. (Foto: aangeleverd)