Tweede ‘om-de-beurt-leesboek’ van Patty Brinkmann

Castricum – Enkele dagen voor Kerst verscheen het boek ‘Het geheim van de reus op de laatste berg’ van Patty Brinkmann. In dit tweede ‘om-de-beurt-leesboek’ van de Castricumse schrijfster maakt de jonge lezer kennis met Lim en zijn vriend Flip. Zij beleven spannende avonturen met reuzen en een heks in hun bos op de berg. Ze leren reus Gim om tot tien te tellen en reus Bam om niet meer met rotsen te gooien. Ze horen van reus Immer een groot geheim. En vallen ze echt in een kolkende waterval?

In de tekstjes om zelf te lezen kunnen ook kinderen die lezen lastig vinden zelf uitvinden hoe je een hut bouwt, hoe je turnt als reus Gim en proefjes met vuur kunt doen. De schrijfster tovert een magische wereld tevoorschijn, waarin ongemerkt duidelijk wordt hoe je vrienden maakt en blijft en hoe je samen een conflict oplost.

Kleinzoon Pim

Na het succes van haar eerste om-de-beurt-leesboek verzon Patty verhalen voor haar kleinzoon Pim. Hij koos voor Lim en Flip die avonturen beleven met reuzen in het bos. Omdat hij lezen lastig vindt, zijn de tekstjes om zelf te lezen in blokjes geschreven en is het lettertype aangepast. Hierdoor lees je met gemak de goocheltruc: ‘Vang de boef’. Of hoe je het proefje ‘Brand op het bootje!’ samen met je vader of moeder kunt doen. Anne van Haasteren heeft weer schitterende tekeningen bij de verhalen gemaakt. Zij studeerde grafisch ontwerp in Berlijn. Haar unieke stijl brengt de avonturen van Flip en Lim met de reuzen nog meer tot leven. Het boek (ISBN 9789464683523) kost 18,50 euro.