Twee nieuwe sterren in Theater Koningsduyn

Bij Toonbeeld Concert op Zondag

Castricum – De jonge en zeer talentvolle violiste Natasa Grujić en de pianist Daan Treur treden op zondag 16 februari om 15.00 uur op in de concertserie van Concert op Zondag, georganiseerd door Toonbeeld Geesterhage. Op het programma staan werken van onder andere Lj. Maric, R. Strauss, M. Ravel en G. Gershwin.

Natasa Grujić is geboren in Belgrado en begon haar Bachelor op veertienjarige leeftijd aan de universiteit aldaar. Nadat zij haar master had afgerond kreeg Natasa een jong Talent Beurs van de Servische overheid om haar tweede master te kunnen volgen bij Gordan Nikolić in Nederland aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.

Daan Treur studeerde aan de School voor Jong Talent aan het Conservatorium in Den Haag bij professor Marlies van Gent en Marcel Baudet. Vervolgde zijn studie aan het Conservatorium in Amsterdam bij professor Mikla Baslawskaja. Hij won prijzen op verschillende Nederlandse Concours, waaronder SJMN Concours, het Prinses Christina Concours en het Steinway Concours. Daan is vaste pianist bij kamermuziekfestivals in Faro (Portugal) en Montevideo (Uruguay). Geeft pianoles in Haarlem en Nieuw Vennep. Hij is hoofdvakdocent aan Escola Professional de Arte de Mirandela en Conservató de Música e Danç de Bragança (Portugal).

Daan en Natasa hebben als duo in de afgelopen acht jaar een divers en uitgebreid repertoire opgebouwd en samen opgetreden in Nederland, Portugal, Kroatië, Servië en Uruguay.

Toegangskaarten: de Readshop, Muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing. Of via www.toonbeeld.tv en 0251-659012. (Foto: aangeleverd)