Twee nieuwe cursussen bij Toonbeeld Geesterhage

Castricum – Voor wie in het nieuwe jaar wil starten met een fijne hobby of voor wie nog op zoek is naar een cadeau voor de komende feestdagen heeft Toonbeeld Geesterhage twee nieuwe cursussen. Op 31 januari 2022 start opnieuw een cursus onder de naam ‘Kijken is een Kunst’ en ook gaat een nieuwe cursus ‘Tekenen en schilderen voor beginners’ van start.

Meestal staan we niet langer dan negen seconden voor een kunstwerk. Maar wat gebeurt er als we  langer kijken? Als we beschouwen, nieuwsgierig zijn en prikkelende vragen stellen? Kunnen we het werk helemaal toelaten, onze zintuigen openen, ons laten raken en troost vinden? Does it heal or reveal? Contemplatief kijken is de kunst van het (niet) oordelen. Contemplatief kijken naar kunst… Wat is dat eigenlijk? Fennanda Eleveld nodigt u in deze cursus uit om buiten de eigen kaders te stappen. In vijf lessen gaat u onder haar leiding kijken naar kunst op een manier die wij in onze vluchtige zapcultuur waarschijnlijk niet meer gewend zijn.

Tekenen en schilderen voor beginners

Houd je van kunst? Maar durf je zelf niet te geloven dat je een kunstenmaker bent? Als je wilt beginnen met tekenen en schilderen en als je wilt ontdekken waar je talenten liggen en hoe je ze in kunt zetten, dan is deze korte cursus van tien lessen wat voor jou! Kijken, creëren en presenteren vormen de uitgangspunten. Laat je inspireren door je medecursisten en leer veel door de intensieve begeleiding van de docente. Bij elke opdracht wordt iedereen individueel begeleid. Na iedere les wordt het gemaakte werk zorgvuldig bekeken en uitgebreid gezamenlijk besproken op eigenheid en creativiteit. Voorbeelden uit de beeldende kunst, bestaande afbeeldingen worden tijdens de lessen ingezet als inspiratiebron en om meer inzicht in materialen en technieken te krijgen.

Je maakt kennis met een aantal veel voorkomende beeldaspecten, die binnen de beeldende kunst belangrijk zijn zoals vorm, compositie, toonwaarde, kleur. Je werkt met verschillende materialen en technieken en leert ze creatief te gebruiken: zoals houtskool, pastel, aquarel en acryl en collage. Door verschillende spannende en uitdagende opdrachten met steeds een ander onderwerp en een nieuwe invalshoek ontdek je waar jouw talenten liggen en vooral waar je plezier in hebt. Je werkt binnen een opdracht gewerkt vanuit klassieke thema’s als portret, landschap, vanuit materiaal en techniek of vanuit een vrijer kader, zoals intuïtie. Ga naar www.toonbeeld.tv voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)