Twee indrukwekkende finalepartijen op NK boksen

Regio – In het afgelopen weekeinde kwam Boksclub De Groot uit Egmond aan den Hoef in samenwerking met Boksclub De Ring uit Oostzaan uit in de finale van het NK Boksen in Rotterdam. Roel Abbo uit Langedijk kwam uit in het lichtweltergewicht, Toon Gaarthuis uit Egmond-Binnen (rechts op de foto) kwam uit in het middengewicht. Beide boksers boksten hun finalepartijen op indrukwekkende wijze.

Abbo ging in de eerste ronde geconcentreerd van start, waarbij hij gelijk op ging met de tegenstander. De stijl van Abbo kenmerkt zich door het ontwijken van de stoten en het terugkomen door het midden, waarbij hoge en lage stoten snel worden afgewisseld om zo de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Op de helft van de tweede ronde begon het tij echter te keren, de tegenstander kon veel punten pakken. In de derde ronde gingen beide hoeken all-in en werd ook mede door de vermoeidheid de stijl van beide boksers minder compact. Abbo moest alle zeilen bijzetten, waarbij over en weer rake treffers werden uitgedeeld. Uitslag 1-2, in het nadeel van Abbo.

Gaarthuis is door zijn reach een formidabele bokser, toch kon hij zijn focus tijdens deze partij niet goed behouden. Steeds wanneer hij een aanval aan het opbouwen was, werd hij afgestraft door harde crossstoten. Hierdoor raakte zijn routine uit balans en kon hij niet genoeg punten halen. Uitslag:0-3 (verlies). Beide boksers zijn tweede van Nederland in hun gewichtsklasse, een prestatie waar Boksclub De Groot uitermate trots op is. Op naar de volgende partijen! (Foto: aangeleverd)