Twee gewonden bij scooterongeval op Tolpad

Bij een scooterongeval op het Tolpad in Uitgeest zijn zondagmiddag 7 februari twee meisjes gewond geraakt. De hulpdiensten werden aanvankelijk naar de Tolweg gestuurd, maar uiteindelijk bleek het incident even verderop op het Tolpad te zijn.

Het duo reed op een snorscooter over het Tolpad tussen de Weeg en De Vrede, toen de bestuurster door een harde windvlaag de controle over het stuur verloor. De scooter kwam in de zachte berm terecht en een harde valpartij was het gevolg. Eén van de meisjes raakte daarbij dusdanig gewond, dat zij door ambulancepersoneel met een schepbrancard van het asfalt is gehaald en op de brancard is gestabiliseerd.

Het tweede meisje kwam er beter vanaf maar hield wel klachten over aan het ongeval. Zij kon voorin de ambulance plaatsnemen terwijl het andere slachtoffer achterin werd verzorgd. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek en behandelding.

 

Een te hulp geschoten voorbijganger heeft de scooter weggebracht. Het overige fietsverkeer op het Tolpad ondervond enige hinder van het ongeval. (Foto: Mizzle Media)