Turnsters DOS trappen wedstrijdseizoen af

Castricum – Zaterdag verzamelden alle selectieturnsters van DOS zich voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Allereerst kwamen de jongste turnsters in actie: Amara Ormel, Jans van der Maat, Elise Civan, Jente Wondaal, Carlijn Klein, Liz Wesker, Roos van Schagen, Lola Wijker, Fenna Groen, Neda Zanoni, Sophie Lee, Maud Marquilhas, Eefje Franken en Evi de Graaf. Sommige van deze turnsters zitten nog maar twee maanden op turnen, maar daar trokken zij zich niets van aan. Het leverde zelfs mooie resultaten op!

Zo mocht Amara (leeftijdscategorie 2015-2016) een bronzen medaille voor de vijfde plaats mee naar huis nemen. Nieuwkomers Roos en Lola (2014, niveau 7) eindigden met bronzen medailles op respectievelijk de vierde en derde plek. Liz mocht in deze categorie het zilver mee naar huis nemen! In de categorie 2014 niveau 6 mocht Sophie tevens op de tweede plek plaatsnemen. Tot slot won Fenna in de categorie 2013 niveau 6 brons voor de vierde plek! Daarnaast werden ook medailles uitgedeeld voor de oefening met de beste uitvoering. Voor DOS mocht Liz een gouden medaille meenemen voor het toestel vloer en Maud voor balk.

In de tweede wedstrijd turnden Bente Brakenhoff, Miki Nim, Evie Teeuwen, Warea Antipin, Iris Spil, Fleur Denneman, Tessa Schermer, Féline Denneman, Lucille Glorie, Jolijn Kronenberg, Amber Schermer en Sophie Denneman. Voor deze turnsters was deze wedstrijd een mooie generale repetitie voor de eerste voorwedstrijden komende december. In de categorie niveau 5 mochten Bente en Fleur de bronzen medailles mee naar huis nemen voor respectievelijk de derde en vierde plek.

In niveau G ging Evie naar huis met het zilver, in niveau E ging Tessa met het brons ervandoor en in niveau D mocht Sophie een zilveren plak mee naar huis nemen. Ook hier werden medailles uitgedeeld voor de beste uitvoering per toestel. Lucille kreeg een mooie gouden medaille voor brug! DOS is erg trots op haar turnsters en gaat vol goede moed naar de voorwedstrijden in december.