Turnseizoen DOS vliegend van start

Castricum – Zaterdag 13 november troffen GTH Heiloo en DOS Castricum elkaar voor de allereerste turnwedstrijd van het seizoen. Eefje Franken, Bente Brakenhoff, Jasmijn van der Meulen, Fenna Groen, Fleur Kolk en Romy Zoon lieten zich van hun beste kant zien. Zo had Jasmijn zeer mooi gesprongen, turnde Fleur een mooie brugoefening en liet Fenna een knappe vloeroefening zien. Echter, de bronzen medaille voor de derde plek ging naar Eefje en de zilveren medaille naar Bente (instap 2013). Romy (instap 2014) belandde op de eerste plek en mocht de gouden medaille (foto boven) mee naar huis nemen.

Competitiewedstrijden

Op zondag 14 november werden de eerste competitiewedstrijden voor de jeugd, junioren en senioren gehouden. In de eerste wedstrijd gingen Féline Denneman, Lucille Glorie, Jolijn Kronenberg en Amber Schermer (supplement G) van start. Jolijn liet een mooie brugoefening zien, Lucille bleef met radslag op de balk staan en Féline deed voor het eerst haar salto achterover van de balk. Amber had het naar haar zin op vloer en dat werd beloond met een vierde plek! In dezelfde wedstrijd op baan 2 turnde Tessa Schermer (jeugd, supplement F) een zeer stabiele wedstrijd. Zij liet overal nette oefeningen zien en ze mocht dan ook een bronzen medaille voor de vierde plek mee naar huis nemen.

Sophie Denneman (junior, supplement D) mocht de dag afsluiten. Zij ging van start op brug, waar ze een hele knappe oefening turnde. Na een val van balk moest ze haar focus weer terugpakken op vloer en sprong. Dit lukte haar zeer goed, waardoor ze op een mooie tweede plek eindigde en zilver mee naar huis mocht nemen. Anderhalf jaar zonder wedstrijden en een korte voorbereidingstijd maken de prestaties des te mooier.

Zilver voor Sophie Denneman. (Foto: Marlous de Bruine)