Turnnieuws van Unitas

De turnsters van Unitas hebben tijdens de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 22 en zondag 23 november, in Sporthal de Walvis in Beverwijk, prima gepresteerd.

De jeugd 2 en junioren begonnen als eerste met hun wedstrijd en voor jeugdturnster Kim Schelvis begon de wedstrijd meteen al goed, want Kim overwon haar angst om over het pegasus te springen en maakte een mooie sprong. Billie Boyle turnde ook een goede wedstrijd, maar viel helaas 1 x van balk en dat kostte haar toch een medaille. Op de andere baan turnde Lea van Diemen en Demi Hanssen en zij werden 2e en 3e bij de junioren.

Na een goed verlopen eerste wedstrijd waren Sarah Dumpelmann, Carmen Chezan, Elina Muijskens, Adja Plinck en Laura Langendijk aan de beurt voor hun wedstrijd en voor Laura en Carmen was het hun eerste wedstrijd in de 4e divisie. Zij hebben de afgelopen jaren in de 5e divisie geturnd en komen nu een divisie hoger uit. Sarah, Elina en Carmen hebben het prima gedaan. Sarah eindigde op een 4e plaats en ontving een mooie medaille, Carmen werd 6e en mag heel tevreden zijn net zoals Elina die 7e werd.

Bij de senioren was het tot het laatste toestel spannend. Helaas vielen veel turnsters van balk maar de Unitas turnsters bleven op de balk staan en daarom was de uitslag voor Unitas heel verrassend met een 1e plaats voor Adaja Plinck en een 3e plaats voor Laura Langendijk. Evelien Schouten deed buiten mededingen mee, maar heeft een zeer goede wedstrijd geturnd.

Zondag was het de beurt voor de 5e divisie meisjes. In de eerste wedstrijd waren de instap en jeugd 2 meisjes aan de beurt. Bente heeft het super gedaan en is op de eerste plaats geëindigd, Marit 16e en Sterre 22e. Jamie, Cleo en Silke hebben het prima gedaan en mochten voor het eerst hun nieuwe vrije oefening laten zien. Cleo had het hoogste cijfer op balk. Jamie eindigde op een knappe 3e plaats en Cleo en Silke mogen tevreden zijn met plaats 5 en 7. In de tweede wedstrijd waren Zoë Guit en Chiara Garita aan de beurt. Zoë heeft bijna een foutloze wedstrijd geturnd. Zoë eindigde op een mooie 1e plaats. Voor Chiara was het niet zo’n beste dag, want bij elk toestel ging er wel iets mis en dit zijn we niet van haar gewend. Chiara eindigde op een 13e plaats.

In de derde wedstrijd was het voor Julia de Wildt, Shenifa Bommel, Pien Huitema, Phileine van de Landen en Noor Juha Loose ook heel spannend, want ook voor deze meisjes was het hun allereerste wedstrijd. Iedereen zag er heel netjes uit omdat we net op tijd de wedstrijdpakjes binnen hadden gekregen.. We mogen tevreden zijn met de uitslag. Julia 5e, Shenifa 7e, Pien 8e, Phileine 12e en Noor Juha 14e. Silvia Berkhout, Isa Timmerman en Linda den Boer mochten de dag afsluiten met hun wedstrijd. En wat zijn deze meisjes gegroeid in zelfvertrouwen in 1 jaar tijd. Ook voor deze meisjes zijn er nog kleine verbeterpuntjes, maar met een 1e plaats voor Silvia en een 2e en 3e plaats voor Isa en Linda is Unitas erg tevreden. Het was een heel lang weekend, maar zeker de moeite waard en iedereen kan heel tevreden zijn. Op naar de volgende wedstrijd in januari.

 

Op de foto Isa Timmerman, Silvia Berkhout en Linda den Boer.