Tuin van Kapitein Rommel viert 25-jarig bestaan

Zaterdag 22 juni viert de Tuin van Kapitein Rommel het 25-jarig bestaan, een verjaardagsfeest waarvoor iedere inwoner van Castricum, van jong tot oud, is uitgenodigd. Er staat koffie met wat lekkers en een attentie voor iedereen klaar en de hele dag is er van alles te beleven. 

Insecten, vogels en planten in je tuin
Dit keer geen sombere verhalen over bijensterfte, minder weidevogels en verdwijnende plantensoorten maar heel veel voorbeelden hoe iedereen met een tuin(tje) of een balkon mee kan doen om insecten, vogels en planten een gunstige omgeving te bieden. En als beloning krijg je een fleurige omgeving en je helpt mee om in een warme en droge zomer zuinig te zijn met water. 

Feest in de tuin
We houden het praktisch: alles wat je wil weten over tuinieren, kiezen van planten, omgaan met water én we houden het speels met een speurtocht en een poppenkast voor de kinderen en een quiz en een fotowedstrijd voor de volwassenen. Muziek en een verhaal voor de sfeer, kortom, het wordt feest!

Opening
De Tuin van Kapitein Rommel sluit aan bij het milieu- en natuurbeleid van de gemeente Castricum, het waterschap Hollands Noorderkwartier en veel verenigingen en instellingen die zich hiervoor inzetten. Wethouder Falgun Binnendijk opent het feest op zaterdag 22 juni om 11.00 uur. Wethouder Falgun Binnendijk: ,,De gemeente Castricum is maar wat trots op deze bijzondere plek. Een prachtige natuur- en ontmoetingstuin in het hart van Castricum, die we met liefde koesteren. Voor mij een eer dat ik het feest mag openen.” 

Programma 22 juni
De Tuin van Kapitein Rommel ziet u graag op 22 juni tussen 11.00 en 16.00 uur. De ingang is schuin tegenover het NS station. Toegang is gratis. Het volledige programma vindt u op www.tuinvankapiteinrommel.nl. (Foto: aangeleverd)