Tuin bij woonzorgcentrum De Santmark geheel vernieuwd

Castricum – Bewoners van woonzorgcentrum De Santmark kunnen volop genieten van de fraaie nieuwe tuin bij het complex. Bij mooi weer kunnen ze er heerlijk zitten of doorheen wandelen in de frisse buitenlucht.

Vanuit het huis kunnen de bewoners via een mooi pad – dat toegankelijk is voor rolstoelen – de tuin door. Ook kun je heerlijk een rondje wandelen langs de moestuin. Daar staan grote bakken met lekkere kruiden, die de kok in de maaltijden verwerkt. Om de moestuin heen staan bloemen voor de bijen en er is een bijenhotel. De daar verblijvende bijen kunnen uit de bloemen nectar halen.

Er ligt een vijver en er zijn kippen die voor verse eitjes zorgen. De bewoners vinden het heerlijk om bij de ren te zitten. Er komen nog misschien nog twee Vlaamse reuzen (konijnen) en dan komt er daarna een hek omheen en dan een weitje met twee geitjes erin. ,,Dieren zijn voor onze bewoners heel belangrijk’’, laat ViVa! Zorggroep weten.

Dat geldt ook voor buiten zijn en bewegen. Dit bevordert het welzijn en de gezondheid van de bewoners. ,,Daarom organiseren we ook regelmatig buitenactiviteiten, zoals barbecues, visbakken en picknicken in de tuin. Waar we erg naar uit kijken: een overkapping met verwarming, waar we ook muziek kunnen draaien! Straks wil niemand meer naar binnen!’’ Nieuwsgierig? Kom gerust eens een kijkje nemen! Je bent van harte welkom! (Foto: aangeleverd)