Tropische teksten bij de Verhalendames op Camping Bakkum

Met een cocktail in de hand en het zand van het strand nog tussen de tenen genieten van prachtige vertellingen. Dat kan op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juli op Camping Bakkum. Evenals vorige zomer presenteren de Verhalendames daar drie ontmoetingen met mooie mannen uit de literatuur. Om 18.15 uur is iedereen welkom voor het programma Club Tropicana tijdens festival Bakkum Vertelt!

Het motto van de Verhalendames is ‘mooie woorden vind je overal’. Daarmee verwijzen zij niet alleen naar de bijzondere locaties van hun evenementen, maar ook naar de diversiteit van vertellingen. Daarom verwelkomen zij op donderdag 13 juli striptekenaar Floor de Goede. Floor is bekend van zijn semi-autobiografische strip Flo, welke onder andere verschenen in het AD, NRC.next en Het Parool. Op zijn site doyouknowflo verschijnt al sinds 2004 elke dag een nieuwe strip. Daarnaast publiceerde hij meerdere stripboeken en de prachtige graphic novel Dansen op de vulkaan. Zijn succesvolle kinderboekensamenwerking met Edward van de Vendel werd onlangs bekroond met een Vlag en Wimpel.

Op vrijdag 14 juli praten de Verhalendames met Tom Hofland over onder meer zijn kersverse debuutroman Lyssa. Tom, sinds 2015 programmamaker bij de VPRO en schrijver van verhalen, toneel, films en columns, won dit jaar een C.C.S Crone Stipendium tijdens het International Literature Festival in Utrecht. Welke man zaterdag te bewonderen en beluisteren is, houden de Verhalendames nog even geheim. Op www.facebook.com/verhalendames en www.verhalendames.nl staat meer over de gasten en het festival.

Bakkum Vertelt! vindt plaats van 13 tot en met 16 juli op Camping Bakkum te Zeeweg 31 in Bakkum, en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het programma van de Verhalendames start elke dag om 18.15. Daarnaast verzorgen zij een doorlopende dicht-op-maat service met onder andere Demi Baltus.