Troostconcert Jan van der Schaaf op C-TV en Youtube

Castricum – In deze coranaperiode worden er nieuwe items bedacht voor radio en tv als troostuitzendingen. Ook plaatselijk pianist Jan van der Schaaf deed een duit in het zakje door een filmpje te maken voor met name de verzorgingstehuizen waar hij al zo’n 20 jaar live optreedt.

Jan van der Schaaf (1941) ging er wekelijks op uit om bewoners van diverse zorgcentra in Castricum, Limmen, Heemskerk en Beverwijk te laten genieten van zijn pianomuziek, waarbij hij regelmatig werd begeleid door zangeressen. Ook maakte hij veel bezoekers van Alzheimer Cafés of Trefpunten gelukkig met een flink repertoire van oude liedjes.

Door het coronavirus is er een kink in de kabel gekomen, wat Jan erg betreurt: ,,Helaas mocht ik de verzorgingshuizen niet meer in en de bewoners mochten er niet meer uit. Dat zat me dwars, want zij moeten daardoor zoveel missen. Door een droom kwam ik echter op het idee om toch voor de ouderen te spelen als dat op beeld zou worden vastgelegd. Dat werd werkelijkheid dankzij de medewerking van Omroep Castricum en Toonbeeld, waar ik vorige week een troostconcert mocht opnemen. Henk Waal filmde dit, zodat ik vanaf 28 maart tot 11 april op diverse tijden te zien ben op C-TV. Omdat het kanaal van deze zender niet bij iedereen hetzelfde is, verwijs ik naar de website www.castricum105.nl. Ook kan men het concert zien en horen via You Tube door de zoekterm ‘C-TV Troostconcert Jan van der Schaaf’ te gebruiken.” (tekst Hans Boot / foto Cees Dekker)