Transitiecafé bespreekt circulaire economie

Castricum – Op vrijdag 3 februari is er weer Transitie Café. Het thema van deze bijeenkomst is circulaire economie – Het belang van een sterk circulair netwerk. In het kader van de haalbaarheid van het Circulair Centrum BUCH-gemeenten worden in de diverse gemeenten thema-avonden georganiseerd.

Een circulair centrum is: Een nieuw type milieustraat, gecombineerd met faciliteiten (inzameling, werkplaatsen, ateliers, demontage) voor hergebruik en reparatie. En ook een circulair netwerk van alle partners gericht op dat gebied (o.a. maken, verkoop en onderwijs). Op 3 februari gaat men interactief met elkaar aan de slag, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: Is er al een actief circulair netwerk in de gemeenten en hoe kan dit netwerk groeien zodat meer inwoners en ondernemers elkaar weten te vinden voor hergebruik en reparatie?

Daarnaast gaat men deze avond concreter in op het ontwerp van een tweedehands hout- en bouwmaterialen winkel/werkplaats. Doel is om te onderzoeken hoe we hout- en bouwmaterialen slim kunnen hergebruiken en daar verschillende andere functies aan verbinden, zoals workshops upcycling. Ook als inwoner en/of ondernemer kun je bijdragen aan het hergebruik van die hout en bouwmaterialen in jouw gemeente. ,,Laten we samen ontdekken, ontwikkelen en ons laten inspireren op deze interactieve avond om die circulaire economie een stukje dichter bij te brengen en concreter te maken’’, aldus de initiatiefnemers.

De avond wordt gefaciliteerd door Marguerite Evenaar en Kristel Logghe. Locatie: Supreme College (voormalige Maranathakerk) aan de Koning Willemstraat 1. Inloop 19.00 uur, start programma 19.30 uur, verwachte eindtijd 21.30 uur. Breng graag zelf een beker mee. Een vrijwillige bijdrage voor de zaalhuur is welkom.