Transitie Castricum viert 12,5-jarig bestaan

Castricum – Ergens in 2009 zette Marleen Heeman een advertentie op de initiatievenpagina van Transitie Nederland. Ze wilde graag een Transition Town opzetten in Castricum. Dat moet dus nu zo’n 12,5 jaar geleden zijn. Reden voor een feestelijk Transitie Café om dit te vieren op vrijdag 4 maart om 17.30 in het Supreme College (voorheen Maranathakerk).

Om 17.30 uur gaat de deur open om gezamenlijk de tafels feestelijk te dekken. ,,Uitbundig graag, maar we willen natuurlijk geen berg afval produceren. Hoe creatiever, hoe beter’’, zegt Marleen. Bezoekers worden verzocht zelf een bord, bestek, beker/glas en natuurlijk een lekker hapje en een drankje om te delen mee te nemen. Koffie en thee zijn aanwezig. ,,Om 18.00 uur kunnen we met z’n allen aan tafel. En tijdens het tafelen kunnen we mooi terugkijken. Weet jij nog een verhaal; hoe het begon en hoe het verder ging? Misschien laten we wat foto’s en posters zien uit de beginjaren. Heb jij nog een leuk verhaal? Vertel het! Heb je nog foto’s of krantenknipsels? Neem ze mee!’’

Open Space

Rond 19.30 ronden de deelnemers de maaltijd af met taart en een complimentenregen. ,,Het is zo heerlijk om een compliment te krijgen, maar het is ook leuk om een compliment te geven: het kost immers niets. Met een complimentenregen leven we ons eens helemaal uit!’’ Aansluitend een ‘Open Space’ om op een gezellige manier vooruit te kijken. Wat willen we de komende jaren in Castricum gaan bereiken? Groen, duurzaam, sociaal, lokaal, veerkrachtig… en wat wil/kan jij daaraan bijdragen? De avond eindigt met een uurtje lekkere muziek en ruimte om samen te dansen of in een andere ruimte nog even met elkaar door te praten. Rond 22.00 uur samen de boel opruimen en afsluiten. Dresscode: heel feestelijk! Neem zoveel vrienden mee als je wilt plus iets voor de weggeeftafel.

Maaltijd

Neem niet meer mee dan jij en jouw introducees ongeveer nuttigen, om verspilling van voedsel te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een salade maken, een hartig taartje bakken of een schaal falafelballetjes meenemen. Er zijn waarschijnlijk veel vegetariërs, dus als je ergens vlees in gebruikt, geef dat graag even aan. Meer weten? Kijk op www.transitiecastricum.nl voor informatie en contactgegevens.