Trainers herenselectie en FC Castricum verlengen samenwerking

Castricum – FC Castricum en de trainers van de herenselectie zijn 2021 goed begonnen. In een meer dan teleurstellend sportseizoen, waarin maar enkele wedstrijden zijn gespeeld, hebben beide partijen begin januari de contracten voor het seizoen 2021-2022 ondertekend.

De contracten voor het nieuwe seizoen werden getekend in een periode waarin het spelen van wedstrijden al maanden niet meer het geval is. Feitelijk wordt er alleen nog maar getraind onder strikte voorwaarden. Ondanks deze treurige omstandigheden is de sfeer binnen de herenselectie uiterst goed. Deze goede sfeer en het verlangen om een volledig seizoen met elkaar te kunnen draaien waren voor de betrokken trainers de belangrijkste redenen om te verlengen met een jaar.

De 37-jarige Haarlemmer Ralph Blom en de 33-jarige Uitgeester Felix Aerts hebben het eerste elftal van FC Castricum onder hun hoede. Zowel Ralph als Felix, in het dagelijkse leven respectievelijk actief als manager technisch beheer bij een vastgoedbeheerder en als buschauffeur, hebben genoten van de vliegende start in het huidige competitiejaar. Met tien punten uit drie wedstrijden bekleedde het team eerste plaats, maar de maatregelen omtrent het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus gooiden roet in het eten. Deze mooie start biedt zeker perspectief, en beide heren staan dan ook te popelen om weer onder normale omstandigheden verder te gaan.

Kwaliteitsinjectie

Het tweede herenseniorenteam, onder leiding van de 47-jarige Castricummer Michel Dalmolen, speelt op het hoge niveau van de 1e klasse. Ieder jaar is het een uitdaging om te handhaven op dit niveau. Dalmolen, docent aan het Kennemer College in Beverwijk, ziet hierin zeker perspectief. Mede omdat er komende zomer een goede lichting vanuit de jeugd door zal stromen naar de selectie. Hierdoor zal de selectie een verdere kwaliteitsinjectie krijgen.

De goede sfeer binnen de herenselectie is voor de Voetbal Technische Commissie en het bestuur van FC Castricum niet onopgemerkt gebleven. De goede sfeer in combinatie met de geleverde prestaties aan het begin van het seizoen waren de aanleidingen om aan het begin van het nieuwe jaar de contractverleningen in te koppen.

Op de foto van links naar rechts: Felix Aerts, Ralph Blom en Michel Dalmolen. (Foto: aangeleverd)