Tourclub Limmen in actie voor Team Piet

Limmen – Onlangs stapten de leden van TC Limmen op de fiets met een speciale missie. De maandelijkse tourrit voerde via mooie West-Friese plaatsen en dijken naar Medemblik. Met veel harde tegenwind bereikte de groep deze havenplaats, waar men zich de koffie goed liet smaken. Hier werden de laatste donaties gedaan voor Team Piet. Team Piet is een team van vijf fietsers en twee wandelaars uit onze regio, die op 9 juni de Mont-Ventoux beklommen onder het motto ‘Wij trappen A.L.S. de wereld uit’. Met de wind in de rug keerden de deelnemers na 120 kilometer in Limmen terug.

De uiteindelijke deelname aan de beklimming van de Mont-Ventoux zou voor sommige deelnemers een teleurstelling worden. Samen met zo’n achthonderd andere deelnemers – onder wie ook enkele A.L.S.-patiënten – ging Team Piet op 9 juni van start. Door de lage temperatuur en harde wind op de top moest de organisatie echter ingrijpen. Het was niet verantwoord om tot aan de top te gaan, dus besloot men om het keerpunt enkele kilometers te verlagen. Daar werden de klimmers door een dweilorkest onthaald.

De wandelaars gingen per pendelbus naar beneden, maar ook enkelen te voet. Voor de fietsers was de afdaling een echte uitdaging. Door de harde windvlagen in de vele bochten was het moeilijk je lijn te houden en dat zorgde ook voor enkele valpartijen. Beneden werd iedereen als held binnengehaald en werd er feest gevierd met livemuziek. Op het podium werd de voorlopige tussenstand van ruim 1,6 miljoen euro bekend gemaakt. De actie loopt nog door tot 26 juni. Team Piet heeft een mooi bedrag van bijna 19.000 euro binnengehaald en is de vele donateurs zeer dankbaar. (Foto: aangeleverd)